Internatet

Utrustning

Internatet har en- och tvåpersoners rum. Rummen är möblerade (säng, skrivbord, bokhylla, byrå). Varje rum har tillgång till egen toalett och dusch. 
På internatet finns gemensamma kök/allrum, tvättstugor med tvättmaskiner samt torkrum och torkskåp. I anslutning till internatet finns förråd med möjlighet till vallning av skidor. I nedre våningen finns också ett testlabb samt massageutrymmen.
Trådlöst internet finns i alla utrymmen.

Städning

Allmänna utrymmen i stora internatet städas av en anställd städerska. De som bor på internatet städar själva de egna rummen och ansvarar gemensamt för att kök, tvättstuga, torkrum och förråd hålls rena och snygga. Inför längre lov hålls storstädning där alla hjälps åt. Studerande tvättar själv sina kläder i tvättstugan, där tvättmaskiner finns.

Mat

Frukosten serveras i högstadiets matsal åt internatsboende. Högstadiet ligger invid internatet.
Skollunch serveras i restaurang Elsas kök vid Campus Norrvalla åt alla studerande.
Middagen tillreds av internatets egen kock. Middagen fås till subventionerat pris och serveras i högstadiets matsal måndag till torsdag. Eftersom maten är mycket viktig för växande ungdomar som samtidigt tränar fysiskt hårt gäller det att vara noggrann med näringsintaget. För att orka träna och tävla behövs tillräcklig mängd av tillräckligt näringsrik mat. 

I internatet finns gemensamma samlingsutrymmen och kök till förfogande. Här kan internatsboende tillreda egna mellanmål.

Nya studerande bör meddela både restaurang Elsas kök och internatets egen kock om eventuell specialdiet och allergier. 

Helger

Österbottningar åker hem till veckoslut och helger. Ifall någon vill stanna kvar bör föräldrarna kontakta internatscoachen i god tid och meddela orsak. Internatscoachen är införstådd med att studerande som bor utanför Österbotten inte åker hem varje veckoslut. Under längre lov är internatet stängt.

Nycklar

De studerande som bor på internatet får sina rumsnycklar mot kvittering. Tappar man bort nyckeln får man en ny mot en ersättning på 10 euro. När man byter rum eller åker på sommarlov lämnar man tillbaka nyckeln. 

Till Övriga utrymmen